Het Clarity Proces: persoonlijk leiderschap
Hoeveel controle heb je werkelijk over je leven en keuzes? Vaak leven we onbewust op de automatische piloot, gestuurd door oude patronen. 

Deze 3 daagse persoonlijk leiderschap training voor ondernemers en professionals is bedoeld voor iedereen die de leiding over zijn of haar eigen leven wil nemen in plaats van te varen op de automatische piloot. Voor de één is dat persoonlijk leiderschap nemen in het werk, voor een ander in de relatie of familie.

Persoonlijk leiderschap betekent het bewust worden van je waarden, doelen en gedragspatronen, en het nemen van verantwoordelijkheid voor je acties. In de driedaagse Clarity training leer je de basis van het Clarity-gedachtegoed, waarbij je op een praktische manier inzicht krijgt in je persoonlijke patronen en drijfveren.
Dit kan de driedaagse training je brengen:
 • Verhoog je zelfbewustzijn: inzicht in jezelf en jouw persoonlijke patronen en belemmerende gedachten;
 • Emotionele intelligentie: begrijp waar je emoties vandaan komen;
 • Effectieve besluitvorming: leer om betere beslissingen te nemen die in lijn zijn met je eigen waarden en doelen;
 • Regie over je leven: neem de controle over je eigen leven en richting. Ervaar een dieper contact met het hier en nu.
Ontvang vrijblijvend de brochure.
Vul vrijblijvend je gegevens in en ontvang de brochure voor de driedaagse training.
Naam:*
E-mailadres:*
Ik wil meer informatie over:*
Opmerkingen:
"Waarom ik mensen zou aanraden met Akki te werken? Haar aandacht, humor, geduld, uitstraling en rust. En zeker ook het enthousiasme en met hoeveel liefde ze dit doet!”
- M.Z., directeur

Driedaagse Clarity training voor persoonlijk leiderschap

In de driedaagse Clarity training krijg je helderheid over je gedragspatronen en overtuigingen met behulp van diverse praktische oefeningen. 

Je begint langzaam in te zien waarom en op welke momenten je op de automatische piloot leeft in je dagelijkse leven. Deze kennis is toepasbaar op alle gebieden van je leven. Niet alleen in je werk, maar ook privé en in je relatie. Dit proces is praktisch en nuchter van aard. Na afloop van de training kun je de basistechnieken zelfstandig gebruiken en toepassen in je dagelijks leven.

In de driedaagse komt het volgende aan bod: 
 • Wat is de functie en werking van het onderbewuste?
 • Welke impact heeft het onderbewuste op jouw leven? 
 • Welke impact heeft je jeugd onbewust op hoe je nu functioneert, denkt en voelt? 
 • ​Hoe kun je met je onderbewuste leren werken?
 • ​Diverse oefeningen en meditaties om je te verbinden met het moment

Jouw patronen en overtuigingen

Het Clarity Proces verschaft helderheid in je automatismen, beweegredenen, patronen en overtuigingen. Deze creëerde je als kind om je te ontwikkelen en je staande te houden in jouw gezin en omgeving, en daarnaast hebben ze je nog meer goeds gebracht. Bijvoorbeeld al die dingen die je zonder nadenken kunt doen. Zo kun je je met gemak aankleden terwijl je een gesprek voert en heb je in een split second de verkeerssituatie overzien waar je zonder kleerscheuren doorheen laveert.

Je patronen en overtuigingen zijn echter gebaseerd op de situatie toen je jong was en afhankelijk van anderen. Afhankelijk van de zorg van anderen, hun aandacht en hun goedkeuring. De overtuiging dat je nog altijd afhankelijk bent, is diep geworteld en maakt dat een patroon jou soms overneemt in een situatie waarin dat onnodig is of misschien zelfs onhandig. Het brengt bijvoorbeeld een oude angst omhoog om in een groep te zijn en je stem te verheffen. Of het maakt dat je ‘ja’ zegt om aardig gevonden te worden. Het kan je klein houden, waar dat niet meer nodig is in je volwassen bestaan.

Door het Clarity Proces krijg je een dieper begrip van jezelf. Je leert beslissingen te nemen die authentiek zijn en voortkomen uit je eigen kern. Je krijgt de regie weer in handen.
Herken jij dit bij jezelf ?
 • Je zit vast of weet niet waar je naar toe wilt in je leven.
 • ​Je vindt het lastig om grenzen aan te geven en nee te zeggen.
 • Je vindt het moeilijk om in contact te komen met jezelf en je emoties.
 • ​Je loopt tegen veel dingen aan. Dingen lopen stroef en moeizaam.
Hoe fijn zou het zijn...
 • ​Om de kracht van het Nu ervaren. 
 • Om meer inzicht in jezelf en jouw belemmerende gedachten te krijgen.
 • Om zelf de verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor jouw eigen leven.
Ben jij benieuwd naar de training? Klik op de knop en ontvang de brochure.

De trainer

Akki Colenbrander
Mijn naam is Akki Colenbrander, geboren in 1972. Na een pittige baan als projectmanager en adjunct-directeur, een miskraam en een burn-out werd me duidelijk dat ik mijzelf de vernieling in hielp.

In 2010 begon ik aan mijn Clarity Proces en startte ik met Healing Tao. En inmiddels kan ik stellen dat het mijn leven heeft veranderd. Ik ben nog altijd een partner, een moeder. Ik werk nog altijd hard. Maar nu met meer zachtheid naar mijzelf. Ik kan vertragen. Heb veel meer vertrouwen. En ja, ik stink er nog steeds zo nu en dan in, maar herken het veel eerder om vervolgens gas terug te nemen of een andere weg in te slaan.

Ruim 10 jaar geef ik les aan groepen, ruim 5 jaar begeleid ik mensen één op één. Meer dan 500 deelnemers heb ik inmiddels mogen gidsen. 

Ervaringen

Toen we de sessies begonnen, leek ik te verdrinken in de hoeveelheid werkzaamheden en indrukken van de dag. Ik voelde me constant overweldigd. We pakten steeds één ding aan en de hoeveelheid viel weg. Nu weet ik dat ik iets kan doen en dat geeft rust en vertrouwen. Het heeft me ontroerd hoeveel kracht ik heb: ik kan de veelheid aan. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid en kom ik veel zelfredzamer uit deze vijf sessies. Mijn sterke innerlijke criticus smolt en ik kan nu zien, voelen en ervaren dat ik blij kan zijn met mezelf. Ik voel me in mijn kracht gezet, heb weer zelf de regie.
- M.I. (Maatschappelijk werker)
Ik merkte in mijn dagelijkse leven dat ik de neiging had om gas terug te nemen en niet door te pakken om iets te bereiken. Door Akki’s aanwezigheid en helderheid kon ik bij diepe lagen in mijn onbewuste komen en de innerlijke overtuiging die me beperkte loslaten. Ik voel me tien keer vrijer. Het is alsof er een nieuwe kracht in me is gekomen die me ondersteunt in alle aspecten van leven.
Akki’s aanwezigheid is kalm, niet oordelend, volgend, ruimte gevend. Ze is aanwezig, oprecht geïnteresseerd en stelt verdiepende of verhelderende vragen. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik iets moest. Ze was er helemaal voor mij en mijn proces. Ik kijk terug op een mooi traject.
- G.H. (Coach-therapeut)
Samen met een aantal personen stond ik voor een beslissing die een grote verandering met zich mee zou brengen. Ik ondervond een hardnekkige weerstand in mijzelf: ik had evenveel redenen om het wel en om het niet te doen, en blokkeerde in mijn advies en beslissing door de uitgesproken negatieve mening van mijn leidinggevende. Ik had de wens dat ik zou weten wat ik wilde en daar bij te blijven.
Ik verwachtte een duwtje in de rug te krijgen met bemoedigende woorden, maar je verraste me door niet meer te zeggen dan nodig was, ik geen duwtje vooruit kreeg, geen bevestiging, geen oordeel of waardering. Wonderlijk genoeg landde ik daardoor helemaal in mijn eigen midden. Je hebt me technieken aangereikt om mijn vraag op een andere manier te beschouwen. Situaties worden daarmee vanuit een nieuw perspectief benaderbaar. Mijn vraag heb ik kunnen verdiepen, kunnen ontrafelen, in een ander perspectief kunnen zien. Ik heb stappen kunnen zetten in een veilige en geborgen context, en uiteindelijk de juiste beslissing kunnen nemen.
- E.B. (Architect)
De angst om afgewezen te worden was gigantisch. Ik durfde bijvoorbeeld niet naar bijeenkomsten met collega’s te gaan en liet mijzelf bij voorbaat al vallen (ik ben toch niet goed genoeg). De opdracht voor mijn opdrachtgever was bijna af, hij was een groot fan van mij, vertrouwde mij blind en vertelde dat ook herhaaldelijk. En toch was ik doodsbang het resultaat te tonen. Slapeloze nachten had ik er van.
Ik wist dat die angst van vroeger kwam, ik wist dat ik daar nu niet meer bang voor hóef te zijn. Maar hoe kom je daar van af? Mijn grootste verlangen was dat ik ook goed over mijzelf kon denken en dat ik tevreden over mijzelf kon zijn.
Ik was en ben nog steeds diep onder de indruk hoe je mij letterlijk liet voelen. Enerzijds de emoties van het kind dat zich dom voelt en niets kan, en anderzijds de volwassene die zeer capabel is. Na jaren van therapieën heb dit nog nooit eerder gevoeld. Voor mij nog steeds een wonder! Ik heb meerdere mogelijkheden gekregen om met mijzelf om te gaan en kan zo veel meer voor mijzelf betekenen: ik kan de hele wereld aan!
- E.M. (Kunstenaar)
Mijn telefoon had me lange tijd te veel beet en daar baalde ik stevig van. Overdag, ’s avonds en zelfs in het weekend checkte ik om de haverklap mijn werkmails, keek ik bestanden na die opgemaakt waren of opende -tig apps om de laatste stand van zaken te controleren. Het ging steeds meer tussen anderen en mijzelf in staan en zette de werk-modus steeds opnieuw aan. 

De achterliggende reden van dit hoge telefoon- en mediagebruik is aan het licht gekomen en het mechanisme heeft zich meer kunnen ontspannen. Er is veel meer bewustzijn gekomen en ik kan nu de neiging om hem te pakken voelen en er niet aan toegeven. Twee maal per dag open ik nu bewust mijn mail en van de meeste apps staan de meldingen uit.

Ik heb je ervaren als een heel deskundige, zorgvuldige coach. Kan genieten van je zorgvuldigheid, je talent om heel goed voor te bereiden, steeds verbanden te zien en keer op keer takken terug te brengen naar de stronk. Ook met skype kon ik volledig de oefeningen doen en geen moment heb ik iets gemist in ons contact. 

-M.B. (Therapeut, trainer, coach)

Voor wie is het Clarity Proces?

Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die de leiding over zijn of haar eigen leven wil nemen in plaats van blind te varen op de automatische piloot. 

Voor de een is dat persoonlijk leiderschap nemen in het werk, voor een ander in de relatie of familie:

Een gesprek met een collega raakt je diep. Je hebt je stellig iets voorgenomen, maar het lukt je niet om je eraan te houden. Of je hebt een besluit goed en rationeel doordacht, maar voelt je er toch slecht over. Hoe dat komt? Je hebt geen idee. We weten vaak meer van onze smartphone dan over ons eigen besturingssysteem.

Je ervaart de wereld en jezelf met de mindset van het kind dat je vroeger was. Dat denkt dat de gevaren die bij die mindset horen, er nu nog altijd werkelijk zijn en past de strategieën die er bij horen dagelijks toe. Onbewust word je op deze manier gestuurd en op een bepaalde manier beperkt.
Wil je meer weten over de impact die het onderbewuste heeft op jouw leven? 
Praktische informatie

De training duurt drie en een halve dag:

DATA
28 november t/m 1 december 2024, Rotterdam
20 januari t/m 23 januari 2025, Terschelling

TIJDEN
Dag 1: 19.00-20.30
Dag 2 en 3: 09.00-17.00
Dag 4: 09.00-16.00

INVESTERING
Training: €595 excl. btw en incl. cursusmateriaal en lunch


Ik geef dit najaar ook een intensive van 8 dagen, die erg scherp geprijsd is:

8 t/m 15 november 2024, Altena Duitsland (Nederlandstalig)
Start: 18.00 uur
Einde: 13.00 uur
Training: €1034 excl. btw en incl. overnachtingen, maaltijden en cursusmateriaal

Het Dana Clarity Fonds ondersteunt mensen die graag het Clarity Proces volgen, maar er op dit moment de financiële middelen niet voor hebben.

Wil je meer weten over het Clarity gedachtegoed?
Vraag via de knop hieronder meer informatie aan. Het aanvragen duurt slechts enkele seconden en is geheel kosteloos en vrijblijvend. Akki neemt zo snel mogelijk contact met je op!
https://akkicolenbrander.nl/
Tel: 06-2123 6701
© 2024